Poslovni susret bonitetno izvrsnih kompanija regije Bijeljina

Bijeljina

25. 10. je u organizaciji analitičko bonitetne kuće Bisnode BH u područnoj Privrednoj komori Bijeljina održan susret bonitetno izvrsnih kompanija Bijeljinske regije. Susret je organizovan pod pokroviteljstvom područne Privredne komore Bijeljina, koja i na ovaj način daje podršku privrednicima regije.

Ovaj prestižni skup privrednika pratili su i predstavnici Grada Bijeljina, menadžer grada, odsjek za LER i EU te Odjeljenja za privredu a pozdravio ga je predsjednik područne Privredne komore Bijeljina, gospodin Anto Gajić, izražavajući zadovoljstvo što Komora može ugostiti predstavnike kompanija regije koje imaju izuzetan značaj za njen privredni razvoj.

“Komora rado učestvuje u promociji kompanija o čijem značaju najbolje govori podatak da njih 14% od ukupnog broj aktivnih kompanija u regiji, drže preko 70% privrede regije. Razlog da istaknemo ove kompanije je da one zapošljavaju skoro 15.000 osoba, imaju prihod od preko 2.5 mld KM i dobit od skoro 177 mil. KM“, izjavi je gospodin Anto Gajić.

Damir Sokolović, savjetnik kompanije Bisnode BH, predstavio je ukratko rezultate poslovanja Bijeljinske regije i doprinos bonitetno izvrsnih kompanija privrednim rezultatima regije te detaljnije upoznao prisutne sa grupacijom Bisnode i aktivnostima analitičko bonitetne kuće Bisnode BH.

Sa posebnim zadovoljstvom Sertifikat boniteten izvrsnosti uručen je i Privrednoj komori Republike Srpske, a preuzeo ga je Mihajlo Vidić, potpredsjednik PK RS.

Ovo je bila i prilika da svoje sertifikate bonitetne izvrsnosti, kao međunarodno priznatu potvrda ekonomskog kvaliteta kompanije, njene izvrsnosti i sigurnosti u poslovanju, preuzmu slijedeće bijeljinske kompanije: RB d.o.o.; Olimp Group d.o.o.; Bodaxco Impex d.o.o.; Monting Montaža d.o.o.; Old Gold-Komerc d.o.o.; POLI Garden d.o.o.; Semberske novine d.o.o.; Termo Kontrol d.o.o.; Fortuna BN d.o.o.; te kompanije Jokić-invest d.o.o. Zvornik; Tat-com d.o.o. Srbac; Dar Prom d.o.o. Janja; Stojanovic i sin d.o.o. Ruhotina; BH Aluminium d.o.o. Vlasenica; Medicus-Vet d.o.o. Ugljevik, Zabrđe i Dabar Holz " d.o.o. Kozarska Dubica.

Bonitetno izvrsni u RS i Bijeljinskoj regiji

Bonitetno izvrsne kompanije u Republici Srpskoj čine svega 21% njenog ukupnog broja kompanija, ali zato ostvaruju 62% ukupnih prihoda i 70% ukupne neto dobiti ovog entiteta a zapošljavaju 55% od ukupnog broja zaposlenih u RS.

U Bijeljinskoj regiji postotak bonitetno izvrsnih je manji u odnosu na RS, ali su zato ostali pokazatelji iznad prosjeka RS - bonitetno izvrsnih u Bijeljinskoj regiji, koja obuhvata 2 grada i 10 opština, je nepunih 14% od ukupnog broja aktivnih kompanija regije, a one zapošljavaju 54% ukupno zaposlenih regije, ostvaruju 71,5% prihoda i 73% dobiti ove regije. Većina (53,26%) ih spada u male poslovne subjekte, 77,17% radi 10 i više godina, najviše (38,32%) ih je u trgovini a zatim slijedi 22,38% u prerađivačkoj industriji. Najveći broj bonitetno izvrsnih ove regije, preko 62% nalaze se u Bijeljini, a sa tolikom procentom učestvuju u dobiti i prihodima bonitetno izvrsnih u regiji.


BISNODE BH

pripada grupaciji Bisnode, vodećem evropskom ponuđaču poslovnih informacija i analitičkih rješenja, sa sjedištem u Švedskoj, koja zapošljava 2100 ljudi u 19 zemalja Evrope. Bisnode pruža podršku kompanijama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, zahvaljujući integrisanim i kvalitetnim podacima, na osnovu kojih razvijamo platforme za donošenje odluka koje će pomoći kompanijama da automatizuju svoje poslovne procese i donose odluke na osnovu podataka. Bisnode je najveći partner kompanije Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 miliona kompanija iz 220 zemalja svijeta.


Kontakt osoba:

DARIJA MARKOVIĆ, Project Coordinator
BISNODE BH
+387 33 215 454
+387 66 370 187
darija.markovic@bisnode.com
Vrazova br. 8, 71000 Sarajevo
bisnode.ba
facebook.com/bisnodebh