Bisnode4Excellence 2018

Sarajevo

Bisnode4Excellence

Analitička bonitetna kuća Bisnode BH je 19. 12. 2018. u ugodnoj atmosferi sarajevskog Kluba 1 organizirala Bisnode4Excellence, event posvećen bonitetno izvrsnim bh. kompanijama ali i poslovnim partnerima i prijateljima. Event je održan uz podršku TV1 i Oslobođenja kao medijskih partnera i kompanije Hercegovina produkt d.o.o. Čitluk.

“Ovo je zapravo šesti susret koji je Bisnode BH organizovala u toku godine na temu bonitetna izvrsnost. Krenuli smo od Ljubuškog, zatim smo bili u Banja Luci, Vitezu, Mostaru i Bijeljini i ovo je i završni event na ovu temu. Cilj je dalje promocija bonitetne izvrsnosti i kompanija koje je imaju, uz isticanje značaja ovih kompanija za ekonomski razvoj regije, te približavanja ove teme poslovnoj javnosti. Značajno je napomenuti i da smo imali punu podršku određenih institucija, poput Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Ministarstva privrede Hercegovačko-neretvanskog Kantona/Županije i Grada Mostara, Općine Vitez, Privredne komore Kantona Sarajevo, Privredne komore Republike Srpske i područne privredne komore Bijeljine, čime se ostvaruje i jedan od naših ciljeva saradnje sa institucijama - povezivanja realnog i javnog sektora”, izjavila je direktorica Bisnode BH Zlata Mulać-Jagličić.

Certificiranje poslovne izvrsnosti uobičajena je praksa u međunarodnom okruženju kojom kompanije jačaju svoj ugled i povjerenje u domaćem i u međunarodnom okruženju. Bisnode Certifikat bonitetne izvrsnosti je potvrda dugogodišnjeg sistemskog i kvalitetnog rada, koji certifikovane kompanije svrstava u sam vrh domaće privrede, stavljajući ih u ravnopravan položaj sa kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Kompanije koje se nalaze u rangu bonitetno izvrsnih čine Klub poželjnih partnera, poslovnih partnera koji su provjereni, odgovorni, profesionalni - jednostavno, kompanija s kojima želite poslovati. Kompanije koje se nalaze u Klubu kreiraju atmosferu povjerenja i stavljaju se u uski krug uspješnih i sigurnih poslovnih subjekata.

“Bisnode4Excellence je prilika da još jednom ukažemo na značaj bonitetne izvrsnosti i uticaj kompanija koje je ostvare na ekonomski razvoj BiH, ali i da okupimo najkvalitetnije bh. kompanije u Klub poželjnih partnera.  Naravno, i da sa svojim poslovnim partnerima i prijateljima čestitamo na uspješnoj protekloj i poželimo još bolju slijedeću poslovnu godinu”, dodala je gospođa Mulać-Jagličić, koja se u obraćanju prisutnima posebno zahvalila medijima za saradnju i svesrdnu podršku u promociji ove teme.

Koliko su značajne bonitetno izvrsne kompanije za BiH najbolje govori činjenica da, iako ih je samo 21% od ukupnog broja aktivnih kompanija u BiH, njihov udio u ukupnim prihodima države je 67%, u ukupnoj dobiti 72% a zapošljavaju 55% ukupno uposlenih u BiH.

Kompanije koje su ovom prilikom preuzele Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti, kao međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta rada, i koje su se priključile klubu poželjnih partnera su: AUTO LIJANOVIĆI d.o.o. Mostar, CARGO PARTNER d.o.o. Sarajevo, ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo, JP RAD Tešanj, LIMSAR d.o.o. Sarajevo, Mješoviti holding "ERS" - MP a.d. Trebinje - ZP "Elektro-Hercegovina" a.d. Trebinje, MLIN NEZIĆ d.o.o. Gradačac, MLJEKARA PAĐENI d.o.o. Plana, Bileća, PLANT d.o.o. Tuzla, TELEGROUP Banja Luka, UNION FOODS d.o.o. Čitluk I ZVIJEZDA d.o.o. Sarajevo.

 

 

Više fotografije sa eventa možete pogledati na ovom LINKU.