B2B by Bisnode on Sarajevo unlimited 2017. Global Connections

Sarajevo

Bisnode je jučer, u sklopu drugog regionalnog foruma inovacija Sarajevo Unlimited 2017. organizovao B2B networking, otvoren ne samo za registrovane učesnike foruma već i za sve koji zainteresovani da, po sistemu Bisnode Speed Networkinga, efikasnog načina za upoznavanje novih poslovih partnera. Ovaj koncept omogućava da se u vrlo kratkom vremenu predstavi biznis velikom broju učesnika,što će, vjerujemo, biti dragocjen izvor infomacija svakom star-up-u, inovatoru, mladom poudzetniku, ali i institucijama i domaćim i stranim investitorimakoje okuplja Sarajevo Unlimited forum.

Umrežavanje je ovoga puta imalo i međunarodni karakter, uz učešće, između ostalih, i menadžera investicijskog Fonda inovacija i tehnologija iz Slovačke, kao i predstavnika Group Innovations u Deutsche Telekom AG Erika Meijera, koji je jedan od ključnih govornika na Sarajevo Unlimited.

 

Uz sve ovo,Bisnode Speed Networking se pokazao kao savršen alat za postizanje ciljeva Unilimited foruma, koja je namijenjena širenju poduzetništva, povezivanju pokretača lokalnih start-upa sa stručnjacima iz različitih krajeva svijeta, koji mogu doprinijeti razvoju projekata i njihovom proboju na međunarodno tržište.Predstaviti Erika Meiera u sklopu Bisnode Speed Networkinga nam je bilo osobito zadovoljstvo radi njegovog backgrounda: Meijer je u području tehnologije i inovacije na području Deutsche Telekoma odgovoran za digitalnu transformaciju za globalnu platformu za isporuku usluga (SDP); uključen je u širenje ideja za umjetnu inteligenciju i učenje strojeva, koji se kreću od hibridnih botova za službu za korisnike i automatizaciju procesa robota do strategija odlučivanja u oblastiupravljanja klijentima i upravljanja prihodima, saradnja u kombinaciji fonteer startupsa u području AI / ML i globalnih igrača kao što su npr. IBM, Microsoft,Facebook, Googlei Amazon.

 

Bonitetna kuća Bisnode BH je dio međunarodne grupacije Bisnode AB sa sjedištem u Stockholmu, kojeg u 18 zemalja Evrope kao pouzdanog partnera koriste mala, srednja i velika preduzeća, banke, osiguravajuće kuće i leasing kompanije i nevladine organizacije. Od 2004. je i globalni strateški partner najstarije američke bonitne kuće Dun & Bradstreet koja posjeduje najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka, sa više od 25miliona podataka o preduzećima iz 220 država.Bisnode pomaže u izboru novih ključnih kupaca ili dobavljača, analizira tržište i priprema strategije kao i rješenja koji pravna lica koriste za pripremu segmentacije tržišta i kupaca, strategiju prodaje, monitoring partnera, definiranje konkurencije i tržišne pozicije.