Klub Visokih peta u Sarajevskom salonu ljepote Angels

Sarajevo

Drage naše dame,

Jučer je održan, nakon duže pauze, Klub Visokih peta, poslovni networking susret u prijatnoj atmosferi Salona Angels, savremeno uređenog prostora na 26. spratu Avaz Twist Towera. Dame su ispoštovale bijelo-zlatni dress code, prema bojama domaćice susreta, čuli smo inspirativne priče od kojih je dio započeo u ili nakon corone. Poduzetnice su pokazale da za njih ovaj period nije bio kriza već izazov, koji im je promijenio način gledanja na biznis.

U ugodnoj atmosferi, kojoj su doprinijeli i prijatelji kluba i raspoložene učesnice, predstavili su se novi biznisi, neki stare priče su se osvježile i stekla su se nova poslovna poznanstva.

Zahvaljujemo se svim prijateljima Kluba na podršci, učesnicama na odvojenom vremenu i dobrom raspoloženju. Vidimo se vrlo brzo – novo druženje Kluba planirano je za 09. 07. u Importane Centru u Sarajevu!

 

Dobro došle!

Bisnode BH A Dun & Bradstreet Company organizuje Klub Visokih peta, kao podršku ženama poduzetnicama i uopšte, ženama u biznisu. Ovaj projekt posvećen je poslovnim ženama, prije svega poduzetnicama i menadžericama, kojim kreiramo platformu za stvaranje novih poslovnih prilika za žene u biznisu. Druženja Kluba visokih peta u BiH su neformalna, besplatna i namijenjena svim poslovnim ženama koje žele sklopiti nova poznanstva, razmijeniti iskustva, predstaviti svoje projekte i upoznati se sa aktuelnim problemima u poslovnom okruženju, a aktivnosti Kluba Visokih peta odvijaju se na teritoriji cijele BiH. Druženja Kluba Visokih peta kao poslovni networking event, dala su korisne poslovne kontakte i lijepa prijateljstva. S ponosom možemo reći da je ovo projekt posvećen ženama sposobnim da svojom pozitivnom energijom postignu gotovo sve. Više saznajte ovdje.

 

PREDSTAVLJAMO PRIJATELJE KLUBA VISOKIH PETA

AGENCIJA WE

Agencija WE svoje aktivnosti fokusira na kreiranju marketing strategije, direktne prodaje te organizacije događaja, koristeći model Business to Business (B2B) i Business to Customers (B2C) poslovanja. Agencija pruža usluge marketinga, direktne prodaje, organizacije događaja i fundraising-a, trenutno za mnogobrojne klijente kao što su Importanne Centar Sarajevo, NGO Marathon, Fondacija Lokalne Demokratije, Fabrika Coffee Sarajevo kao i BH Telecom d.d. Sarajevo. Stavljajući ljude na prvo mjesto, svakodnevno prenose sjajna iskustva i vještine, stvarajući poslovnu klimu prema definiciji Efikasan rad = Prodajni rezultati! Komunicirajući “jezikom klijenta”, s lakoćom grade povjerenje prema svojim klijentima već punih godinu dana na bh. tržištu. Vlasnica Vildana Žuga uložila je dvadesetogodišnje iskustvo u radu s velikim i lokalnim internacionalnim kompanijama te dala nesebičnu podršku u organizaciji i ovog Kluba visokih peta, da, uz svoje klijente, uljepša i obogati naše druženje.
AgencijaWE (@agencijawe) • Instagram photos and videos
Agencija WE - Početna stranica | Facebook
WE Agencija | (agencijawe.ba)

 

SALON LJEPOTE ANGELS

U Avazovom Twist Tower-u na 26. spratu, salon ljepote Angels, u svojih 150m2 klijentima pruža novi koncept holističkog pristupa ljepoti, zdravlju i rješavanju stresa od svakodnevnog, ubrzanog tempa života kojem smo izloženi. Ovaj koncept je baziran na dugogodišnjem iskustvu vlasnice Angelsa Seine Hukić i već je postao prepoznatljiv po posebnim tretmanima lica, koji su neinvazivnog karaktera a daju vidljive rezultate na licu mjesta. Salon je opremljen vrhunskom tehnologijom brenda Mormed, koji je jedan od vodećih proizvođača kozmetičke opreme u Turskoj. Njihove usluge tretmana lica se zasnivaju se na profesionalnom sistemu za analizu kože lica, te velikom aparatu koji se zove Hydra Oxy Peel a koji se sastoji od 12 nastavaka popularnih metoda čišćenja i tretiranja kože lica. Osim tretmana lica, usluge po kojima se ovaj salon ljepote ističe su i njega nogu, ruku, masaže, ekstenzije trepavica, depilacije voskom ili šećernom pastom, tretmani njege i oblikovanja tijela, fotoepilacija i još mnogo toga. Više o njihovim uslugama možete saznati na
Angels (@angels_bhf) • Instagram photos and videos

 

FIONA - adresa za najelegantnije komade odjeće ove sezone i uživanje u kupovini!

Fiona samo za Vas dovodi svjetske brendove na bh. tržište, koji će oduševiti sve žene koje brinu o sebi, osjećaju se posebno, vole se odijevati elegantno u svakoj prilici i uvijek biti u trendu - Ipekyol, Gizia, Machka; Serpil, adL, Perspective I Cansel. Fiona će Vam predstaviti kolekciju odjeće u klasičnom i ležernom stilu, čiji je kupac elegantna poslovna žena uvjerena u svoju ljepotu. Većina haljina je prigodna za društvene događaje a Fiona će Vam predstaviti i poslovnu i ležernu varijantu odjeće. Pored udobne i kvalitetne odjeće inspirisane modnim pistama, Fiona će predstaviti i ženske torbe izrađene od visokokvalitetnih materijala.
Pored prodavnice u Importanne Centru u Sarajevu, uskoro ćete biti u prilici naručiti brendova koje je Fiona dovela za Vas i on-line putem Web shopa.
Više informacija potražite na društvenim mrežama FIONA OFFICIAL:
Fiona - Početna stranica | Facebook
https://www.instagram.com/fiona_official_bih

 

DR. PASHA

Dr.Pasha je radionica prirodne kozmetike, nastala iz ambicije i težnje za povratak organskom tretmanu kože. Ova priča počinje kreiranjem sapuna od prirodnih sastojaka po tradicionalnim receptima, zbog vlastite potrebe, kao prvog Dr.Pasha branda koji je odmah pronašao svoje kupce. Danas, dvadeset godina kasnje, proces proizvodnje i ručna izrada Dr.Pasha proizvoda kao i prepoznatljiv izgled inspirisan tradicionalnim motivima BiH, doprinose ponovnom ujedinjenju čovjeka i prirode u svrhu ljepote, zdravlja i dobrog osjećaja. Svi Dr.Pasha proizvodi se proizvode od 100% prirodnih i najkvalitetnijih sirovina iz biološkog, organskog uzgoja, bez ikakvih dodataka, punila i konzervanasa te nisu testirani na životinjama. U asortimanu proizvoda imaju 6 različitih linija: sapuni, kreme, ulja, aromaterapija, baby linija i setovi, a ukupno 58 proizvoda. Više o ovoj prirodnoj kozmetici možete vidjeti na Dr.Pasha (drpasha.ba).

 

MAFINE KOLAČIĆI

Mafine Kolačići su zasladili Klub Visokih peta ukusnim mafinima. Ovaj Cupcake Shop ne radi samo muffine već i prekrasne kolače, torte kao iz bajke, cake popse, čoko kornete… Stoga toplo preporučujemo da svoje rođendane, godišnjice braka ili bilo koje drugo slavlje uljepšate ukusnim kreacijama mladog para Maje i Đorđa, koje su praznik za oko i nepce. Više o njihovim bajkovitim kreacijama na: https://www.facebook.com/mafine.sarajevo

 

VINARIJA MARIJANOVIĆ

Priča vinarije Marijanović, priča je o obitelji, tradiciji i ljubavi prema vinu. Smještena je u mirnom hercegovačkom selu Služanj, nedaleko od Čitluka i Međugorja, u kojem već 4 generacije njeguje dvije autohtone hercegovačke sorte (žilavku i blatinu), te dvije francuske sorte (syrah i cabernet sauvignon). Njihovi vinogradi se prostiru na blagim padinama mostarskog vinogorja, gdje su uslovi koji utječu na izraženu svježinu, mineralnost i kompleksnost vina koje proizvodi porodica Marijanović. U središtu vinograda nalazi se suvremeno opremljen podrum gdje nastaju mlada, svježa vina bogate arome, te zrelija, tijelom jača vina u 'barrique' bačvicama.
Obitelj Marijanović strast i ljubav prema vinu pretače u vrhunske kapljice koje pružaju nezaboravan užitak. Više možete vidjeti na https://www.facebook.com/Vinarija-Marijanovic-112841760084538/.

 

MB IMPEX d.o.o. Banja Luka

MB Impeks je osnovan 1996 godine u Banja Luci. Primarni posao kompanije je proizvodnja voćnih rakija, biljnih i voćnih likera, te žestokih alkoholnih pića, koje se distribuiraju u 13 zemalja svijeta, između ostalog u SAD, Veliku Britaniju, Kinu i Rusiju. Brendovi kojim se ponose su Divna rakije, Meduška, Baba Višnja, Baba Mila, Baba Riba, Vidarica, Tri i po jabuke, Om rakije i Walther. Za poslovnog partnera Coca-Cola HBC Hellenic proizvode Zlatne rakije i Zlatni Pelin. U sastavu kompanije je voćnjak, na površini od 20 hektara, gdje se godišnje proizvode od 300-400 tona voća, pretežno kruške viljamovke, ali i šljive, dunje i starinskih sorti jabuka. Vođeni idejom da se što više približe svojim potrošačima na njihovom voćnjaku je nastalo seosko imanje Krug ljubavi sa mnoštvom interesantnih sadržaja. Danas su u mogućnosti organizovati turističke posjete i tim bildinge u prelijepom prirodnom okruženju. https://mbimpeks.com/vocnjak.html. Posjeta Krugu ljubavi je nezaboravan doživljaj. MB Impeks je zvanični distributer vode Rose na teritoriji BiH i distributeri vrhunskih vina vinarije Botter iz Italije, Prelac iz Hrvatske i Ezimit iz Makedonije.
Na Klubu visokih peta družićemo se s njihovim veselim liker bakicama: Baba Višnjom, Baba Ribom i Baba Milom. Više na https://www.facebook.com/krugljubavii/ i www.mbimpeks.com.

 

SARAJEVSKI KISELJAK d.o.o.

SARAJEVSKI KISELJAK d.o.o., dio Fortenova grupe, je najveći i najstariji proizvođač mineralne vode u Bosni i Hercegovini sa 130 godina tradicije. Uspio je održati svoju dugogodišnju vodeću poziciju prvenstveno zahvaljujući visokoj i prepoznatljivoj kvaliteti mineralne vode, nastavljajući modernizaciju i unapređenje proizvodnog procesa, kao i prilagodljivost poslovne politike tržišnim uvjetima i potrebama potrošača. Sarajevski Kiseljak će osvježiti učesnice Kluba svojim brendovima vodom Sara, senzacijom, Sky Colom… Više o ovoj kompaniji i njenim brendovima možete vidjeti na http://www.sarajevski-kiseljak.ba/.

 

Radon Plaza hotel | Avaz Business Center

Hotel se nalazi uz glavnu gradsku autocestu koja vodi do centra grada iz smjera jugozapada. Desetak minuta je udaljen od zračne luke Sarajevo, a petnaest minuta od centra grada. Hotel nudi ugodan smještaj s različitim sadržajima na pravu cijenu. Idealan je izbor za one koji žele miran boravak u neposrednoj blizini svih glavnih odredišta i zanimljivih mjesta u Sarajevu.
Zlatni salon je idealan prostor za organizaciju raznih vrsta sastanaka. Osim najma sale, nudimo vam potpunu audio-vizualnu podršku prema najvišim standardima.
Rotirajući restoran "Plava prizma" jedinstven u ovom dijelu Evrope, nudi jedinstven prostor za doručak gostima hotela kao i posluživanje ručka ili večere za vanjske goste. Na visini od 70 metara restoran prima do 120 osoba u bilo koje vrijeme, a posebno kreirani meni zadovoljit će ukus svih gurmana. Iz restorana se pruža panoramski pogled na grad Sarajevo što dodatno podiže pozitivnu atmosferu restorana. Restoran nudi specijalitete internacionalne kuhinje kao i ukusna jela tradicionalne Bosanske kuhinje. Više o hotelu na https://radonplazahotel.ba/.

 

ZAJEDNO SMO SIGURNE

Fondacija Lokalne demokratije u BiH pokrenula je fond za žene žrtve nasilja u porodici pod nazivom “Zajedno Smo Sigurne”, prepoznavši potrebu za osnaživanje i podršku za ovaj ključni korak koji je prijelomni za svaku ženu žrtvu nasilja. Fond će prikupljati sredstva neophodna za obezbjeđivanje sigurnog smještaja i pokrivanje troškova života za žene i djecu žrtve nasilja, koji moraju napustiti sigurnu kuću. Statistika pokazuje da se 80% žena koje su dobile podršku nakon napuštanja Sigurne kuće više nikada nije vratilo nasilniku. Od osnivanja Fondacije 2000. godine, do danas, u Sigurnoj kući Sarajevo boravilo je 2002. žena i djece. Na žalost, slučajevi nasilja u porodici su u porastu. U 2019. i 2020. godini povećan je broj prijema žrtava kućnog nasilja u Sigurnu kuću i to 62% više u odnosu na ranije godine.
Fond ima za cilj da pomogne i podrži žrtve nasilja na njihovom putu transformacije u samostalne i stabilne pojedinke koji se brinu za sebe i svoju djecu. Kroz svoje programe Fondacija nastoji obezbijediti neophodna sredstva za pružanje kontinuirane psihološke, sociološke i ekonomske podrške ženama i djeci žrtvama nasilja.
Svojom podrškom ili donacijom možete pomoći razvoju Fonda Zajedno Smo Sigurne te osigurati bolju budućnost za žene i djecu poslije boravka u Sigurnoj kući. Donaciju možete izvršiti na račun 3387302205402474 kod UniCredit Banke d.d. Mostar sa naznakom za Fond Zajedno Smo Sigurne!
Više informacija možete vidjeti na:
http://zajednosmosigurne.ba/
Zajedno smo sigurne - Početna stranica | Facebook
@zajednosmosigurne • Instagram photos and videos

 

Magazin za ženu i cijelu porodicu podržaće Klub Visokih peta objavam i člancima na portalu i u štampanom izdanju. https://azra.ba/

 

Family Restaurant Milkman razmazit će Vas uskusnim zalogajima koji će nam dati energiju za dobar rad! Više na http://www.milkman.ba/