Bisnode Klub Visokih peta na radnoj fiki

Sarajevo

Bisnode Klub Visokih peta, kao podrška ženama u biznisu, okuplja poslovne, poduzetne žene, koje na najbolji način kombinuju ugodno s korisnim. Ovoga puta u prekrasnom ambijentu SEEBA Digital Business Space-a, stekle su nova poznanstva, razmijenile iskustva, dogovarale poslove i zabavile se.

 

Jučer je u Sarajevu održan „Klub Visokih peta“, koji je Bisnode ovoga puta realizovao u saradnji sa konsultantskom kućom SEEBA, u njihovom novom poslovnom prostoru Digital Bussines Space. Prema riječima Zlate Mulać, direktorice Bisnode BH, cilj ovog druženja i dalje je isti  - kreirati mjesto koje nudi značajne informacije i kontakte u atmosferi koja motivira bh. poslovne žene da budu aktivnije i samosvjesnije. Uz Bisnode Speed Networking i mnogo pozitivne energije prisutnih dama, DBC je postao mjesto za upoznavanje novih poslovnih partnera, druženje, mentoriranje, razmjenu iskustava poslovnih žena i sticanje novih poznanstava.

Predstavnice 48 bh. kompanija družile su se po švedskom običaju fika, tradicionalnoj kafi uz slatko pecivo bullar. Interesantno je da je u Švedskoj radna fika uobičajena praksa i na radnim mjestima, čak i u državnoj upravi, barem jednom u toku radnog dana kada se zaposlenici druže kako bi raspravljali o privatnim i profesionalnim pitanjima a nije neuobičajeno da se uprava pridruži radnicima.

"SEEBA, kao domaćin ovog eventa, zahvaljuje se svim učesnicama na dolasku u naš co-working, digital showcase i upskilling centar Digital Business Space (DBS). Bilo je zaista divno sudjelovati u ovom projektu zajedno sa Bisnode-om i okupiti 48 predstavnica velikih, srednjih i malih preduzeća kao i javnog sektora na jednom mjestu i omogućiti im platformu za umrežavanje, razmjenu ideja, sklapanje novih poslovnih partnerstava, prepoznavanje novih prilika za razvoj, i na taj način kreiranja novih vrijednosti za našu državu, što je i jedan od strateških ciljeva DBS-a." izjavila je Emina Hajrić, CEO SEEBA Balkans.

Sa redakcijom ženskog portala CoolStyle.ba, medijskog partnera Kluba Visokih peta, Klubu je prisustvovala i nezavisna dijamantna direktorica Bontus Oriflame tima Željka Bontus. „Sa zadovoljstvom smo učestvovale na ovom skupu koji nam je omogućio da predstavimo prisutnima kvalitet proizvoda Oriflame kompanija i da ih pozovem na događaj koji pripremamo u nedjelju 05. 11. 2017. U RadonPlazi pod nazivom „Pretvori kozmetiku u novac“, gdje ćemo imati više prilike razgovarati o mogućnosti razvijanja ostalih aktivnosti.“ izjavila je gospođa Željka. „S obzirom na broj učesnica ovog susreta i način na koji je organizovan networking - tako da imamo mogućnost da se predstavimo svakoj učesnici ponaosob - veoma sam zadovoljna što sam došla.“

A kakve su impresije ostalih učesnica?

“Fenomenalan event! Zbog prodajnog karaktera moje funkcije, često sam prisutna na poslovnim eventima u nadi za sklapanjem novih kontakata. Speed networking  je jedini koristan način na kojem sam učestvovala. Komplet organizacija je bila na nivou I drago mi je da sam bila učesnica, a nadam se I budućim druženjima.” Alma Berberović, Temporary Staffing Consultant / Posao.ba

“U odnosu na ostale networking događaje u BiH (pa i drugdje), Bisnode uvijek napravi nešto drugačije. Zaista je bilo uživanje I radujem se slijedećem druženju!”  Semina  Husomanović, Kolektiv d.o.o.

„Čestitke i na ideji i organizaciji druženja“. Amra Šurković, Direktorica DEinternational d.o.o.Sajmovi / IzvozneinicijativeEnergija

“Zadovoljstvo I čast, što sam pozvana kao učesnica na event-u „Klub visokih peta“, sa šansom da upoznam naše poslovne dame iz različitih branši. S obzirom, da sam prvi put prisustvovala radnoj fiki, želim da čestitam Organizatoru na odličnom planiranom program koji je pripremio za ovaj event, koji je u odnosu na druge, imao snažniji I inovativniji concept za međusobno upoznavanje nas kao poslovnih žena.”  Lejla Klopić, NLB Banka d.d., Sarajevo, Uprava, Odjel za PR & Marketing

Francuska pekara Maison Coco je zasladila druženje svojim delicijama, Bontus Oriflame Team, Prevent.Labi salon ljepote Butterfly počastili su sve dame prekrasnim poklonima, a SEEBA je omogućila gratis korištenje njihovog prostora i usluga, tako da je Klub Visokih peta i opet bio i koristan i zabavan networking poslovni susret.

 

Dio atmosfere pogledajte na fotografijama

Galerija fotografija