Bisnode Klub Visokih peta februar 2018. Restoran Druga Kuća

Sarajevo

U organizaciji analitičke bonitetne kuće “Bisnode BH” te lifestyle portala Coolstyle održano je prvo ovogodišnje druženje Kluba Visokih peta.

U ugodnom ambijentu sarajevskog restorana “Druga kuća” ovog puta okupio se veliki broj žena koje su došle iz 29 kompanija i institucija te sektora obrta u našoj zemlji.
Prema riječima Zlate Mulać -Jagličić, direktorice “Bisnode BiH”, cilj ovakvih druženja je podrška ženama u biznisu, bilo da su poduzetnice, da rade u javnom sektoru ili nekom preduzeću.

 

Mulać-Jagličić:Želja nam na jednom mjestu skupiti žene koje će se upoznati i razmijeniti iskustva FOTO: I ŠEBALJ
– Želja nam na jednom mjestu skupiti žene koje će se međusobno upoznati i razmijeniti iskustva. Vodimo se tim, da je svako novo poznanstvo, kada je u pitanju biznis, potencijalni novi poslovni partner, a ko zna, možda sutra i prijatelj – naglasila je Mulać.

Nakon pozdravnog govora predstavnika “Bisnode BH” i portala Coolstyle te magazina “Visit B&H,” gošće su upoznate sa onim što će ova analitička kuća poduzetnicama ponuditi u ovoj godini.

– Osim ovakvih poslovnih susreta uz druženja, u kojima bi žene trebale podijeliti iskustva i pronaći nove poslovne partnere, “Bisnode” nudi i aplikacije koje će im pomoći da provjere one kompanije sa kojima bi ubuduće željele poslovati u BiH i regiji – kazala je Mulać-Jagličić.

Na kraju poslovnog dijela druženja, gošćama je ponuđen švedski sto na kojem su se našli sitni zalogaji poput foccacie sa špinatom, gorgonzolom i orasima, goveđeg carpaccioa na rukoli sa kremom od tartufa, salate sa avokadom i orasima…

 

Pred sami kraj druženja organizirana je i tombola.

Berina Filipović – Kulenović, direktorica Eurocomm-PR/ Ured Grada Beča u Sarajevu i Centrotrans doo I Aldijana Čubro iz kompanije Centrotrans d.o.o. dobitnice su mjesečnog pristupa aplikaciji Bonitetti.com, koje je osigurao Bisnode BH.

Portal Coolstyle.ba PR člankom nagradio je Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj Općine Novi Grad.

Liker od maline u flaši oblika velike staklene štikle, poklon PP “Malinica” Sabine Krivdić, dobila je Dženana Altumbabić iz firme “Palet” Sarajevo, dok su dvije utješne nagrade, također likere u manjim staklenim štiklama dobile Remzija Sadiković i Mirzeta Hasidić iz Društva za finansijski inžinjering, računovodstvo i reviziju ENAHAR-a doo.

 

Dobitnice vaučera koji će im omogućiti da uljepšaju nokte u salonu ljepote “Butterfly” su dr. Naima Lokmić iz Javne ustanove Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo i Amra Šurković, AHK BiH (Predstavništvo njemačke privrede u BiH/DEinternational doo.

Na frizuru u Frizerski salon “Smile” će Zarfa Berković iz m:tel-a.

Godišnju pretplatu na časopis Banke&Biznis u BiH uz PR tekst koji će biti objavljen u jednom od slijedećih brojeva, dobila je Andrea Tomašević Kolenda iz AS Holdinga.

Dvije slike izrađene u modernoj kaligrafiji, poklon Merjem Kapetanović, studentice Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, dobili su Meliha Mulahalilović-Žiško iz OD Agencije za reklamu i promidžbu UX i restoran “Druga kuća.”