Bonitetni izveštaji

Kreirajte profitabilnost kroz pametne odluke

Kontakt
checkmark.svg

Upoznajte se sa shemama plaćanja vaših klijenata i povećajte svoj protok gotovine

checkmark.svg

Izbjegnite kreditne gubitke tako što ćete djelovati unaprijed

checkmark.svg

Dobijajte konstantno ažurirane kreditne informacije bilo gdje u svijetu

40 milijardi razloga za davanje prednosti kreditnim informacijama

40 milijardi razloga za davanje prednosti kreditnim informacijama

Skoro 50 procenata švedskih kompanija se suočava sa velikim izazovima u vezi sa likvidnošću. Neispunjavanje ugovornih obaveza i smanjeni kreditni rejting među klijentima imaju jasan utjecaj na protok gotovine. Odgovarajuća vrijednost je SEK 40 milijardi godišnje u Švedskoj. Male kompanije nisu izuzetak. Trideset procenata njih vjeruje da je njihov opstanak pod rizikom kao rezultat toga što njihovi klijenti ne plaćaju svoje dugove na vrijeme.

Bisnode kreditne informacije vam daju uvid u klijente i dobavljače, u Švedskoj i nordijskom regionu i, uz pomoć našeg partnera Dun & Bradstreet, u svijetu.

Maksimizirajte mogućnosti sa pravim informacijama

Maksimizirajte mogućnosti sa pravim informacijama

Unaprijedite kreditne odluke sa relevantnim podacima

 • Zasnivajte svoje kreditne odluke na pouzdanim podacima i provjerite da uvijek poslujete sa pravim klijentima i dobavljačima.
 • Identificirajte postojeće i potencijalne sheme plaćanja klijenata uz pomoć našeg jedinstvenog indeksa plaćanja.
 • Povećajte protok gotovine identificirajući one klijente koji trebaju hitnu pažnju.
Izbjegavajte bespotrebne kreditne gubitke

Izbjegavajte bespotrebne kreditne gubitke

Povećajte profitabilnost sa jedinstvenim rejting sistemom

 • Osigurajte svoje poslovanje sa mogućnošću da predvidite najmanje 9 od 10 stečajeva godišnje unaprijed.
 • Krenite putem uspjeha s brzim i detaljnim odgovorima o kompanijama i klijentima u Švedskoj i nordijskim zemljama.
 • Donosite informirane odluke tako što ćete identificirati platežnu sposobnost novih klijenata prije nego sklopite posao s njima.
Osigurajte aktuelne i ažurirane informacije širom svijeta

Osigurajte aktuelne i ažurirane informacije širom svijeta

Donosite sigurne globalne odluke zahvaljujući našem partnerstvu sa Dun & Bradstreet

 • Optimizirajte rizik korištenjem kreditnih izvještaja o kompanijama bez obzira na to gdje se nalaze.
 • Izbjegavajte kreditne gubitke uz pomoć izvještaja zasnovanih na najvećoj svjetskoj bazi podataka koja sadrži informacije o 265 miliona kompanija.
 • Primajte stalno ažurirane informacije o rejtingu kompanija i ocjenama iz vodećih svjetskih modela za kreditni rejting.
aaa-logotyp.png

Modeli kreditnih rejtinga Bisnode pružaju mogućnost da donose proračunate, nepristrasne i promptne odluke o rizicima. Uz pomoć rejtinga i preporučenog kreditnog limita, vidjet ćete kada treba da zahtijevate plaćanje unaprijed od klijenata i kada da ograničite ili povećate iznos kredita. AAA kreditni rejting simbolizira rizik od nesolventnosti ili stečaja, a postavlja se na osnovu kombinacije podataka koji su statistički osigurani Bisnode analizama. Za korporacije, naprimjer, ključni podaci iz godišnjeg izvještaja su relevantni za uspostavljanje kreditnog rejtinga kompanije.

SAZNAJTE VIŠE O PROIZVODIMA ZA KREDITNI REJTING

GettyImages-88621476-.jpg

Bisnode podaci o klijentima vam daju osnovu za donošenje sigurnih i profitabilnih odluka kada se odobravaju krediti pojedincima u nordijskom regionu. S pristupom sveobuhvatnim informacijama, možete izbjeći kreditne gubitke i prevare, time osiguravajući protok gotovine i bolje odnose s klijentima.

Da bi se olakšalo kreditno procjenjivanje, informacije izgledaju isto i uređene su na isti način bez obzira na to na koju nordijsku zemlju se odnose. Informacije se također mogu čitati na nekoliko jezika: švedskom, norveškom, danskom, finskom i engleskom, i uvijek sadrže ažurirane informacije iz Bisnode izvora.


Podaci o pojedincima sadrže sljedeće informacije:

 • Ime
 • Adresa
 • Prihod
 • Registar o neplaćanju
 • Neplaćeni dug prema poreskim tijelima
 • Bračni status
 • Vlasništvo nad imovinom


Da li imate velike količine podataka i trebate li više integriranih rješenja? 

Bisnode indeks plaćanja pomaže vam da pratite svoje klijente i izradite mape njihovih shema plaćanja. Poznavanje koje klijente treba da cijenite a na koje treba da obratite više pažnje može biti od ključnog značaja za stvaranje profitabilnosti i dugoročne odnose s kupcima. Naš indeks plaćanja vam omogućuje da znate unaprijed koji klijenti imaju naviku da kasne s plaćanjem. S tim znanjem, možete smanjiti troškove kompanije.

Naši kreditni izvještaji će vam pomoći da donosite dnevne kreditne odluke, analizirate finansijsku snagu kompanije i otkrijete nove poslovne mogućnosti.

Naše informacije za kompanije i pojedince se ažuriraju svakodnevno. Mi nudimo sve, od brzog rezimea rejtinga i ocjenjivanja do potpunog objavljivanja informacija, kao što su kada je kompanija registrirana, finansijski izvještaji, imena članova odbora i potpisnika u ime kompanije, kreditna historija i bilo kakvi neplaćeni dugovi.

Vrlo jednostavno i lagano preuzmite kreditni izvještaj s našeg portala. Ako biste radije da izvještaj dobijete direktno u sistem vaše kompanije, mi ćemo razviti integrirano rješenje.

DB_WWN Logo_Pantone Center.png

Kroz naše partnerstvo sa Dun & Bradstreet, nudimo kreditne i druge izvještaje bez obzira na to gdje u svijetu rade vaši klijenti i dobavljači. Pouzdani izvještaji o djelovanju kompanije, profitabilnosti i finansijskoj stabilnosti mogu biti bitna osnova za buduće poslovne dogovore.

Dobijate znanje i pristup u vezi sa sljedećim:

 • Procjena rizika
 • Solventnost klijenata i dobavljača
 • Finansijski podaci i analiza
 • Smjernice za nove poslovne mogućnosti

Raspon naših izvještaja

Nudimo nekoliko vrsta izvještaja sa različitim sadržajem podataka i nivoom detalja. Izvještaji se također razlikuju ovisno o zakonodavstvu i specifičnim uslovima u različitim državama. Vi birate izvještaj koji najviše odgovara vašim potrebama.

Saznajte više o Dun & Bradstreet 

Kontaktirajte nas

Nazovite nas na

Nazovite nas na

+387 33 215 454

Besplatan broj u BiH

0800 22 337

Get Started Module

Želite li da Vas kontaktiramo?