D&B Credit™

Osigurajte profitabilne kreditne odluke širom svijeta

Kontakt
check_fat_green.png

Recite “da” većem broju klijenata koristeći relevantne globalne podatke

check_fat_green.png

Donosite sigurne odluke uz tačne podatke i jake analize

check_fat_green.png

Preuzmite kontrolu nad svojim portfeljem sa indikacijama kada se nešto dogodi

Promijenjeni uvjeti za finansijski odjel

Promijenjeni uvjeti za finansijski odjel

Kada se promjene odvijaju sve bržim tempom, pojavljuje se tržište s novim uvjetima uz poslovnu klimu koja se treba prilagoditi novom ritmu. Time se postavljaju novi zahtjevi za ulogu finansijskog direktora i metode finansijskih timova. Trend se udaljava od primarnog usmjerenja na minimiziranje rizika, do daleko obimnijih dužnosti i odgovornosti. Kao važan zupčanik u ukupnoj organizaciji kompanije, odjel finansija mora aktivno raditi da bi dodatno optimizirao rizik, povećavao tok gotovine i poticao rast.

Za pojednostavljenje prodajnih aktivnosti, također se mora biti u mogućnosti podržati odjel prodaje s relevantnim informacijama o postojećim i potencijalnim kupcima, gdje god se nalaze. Ovi promijenjeni uvjeti znače da finansijski timovi moraju pronaći nove načine za stvaranje fleksibilnosti i više saradnje, istovremeno osiguravajući da posjeduju i da su u stanju manipulirati ključnim informacijama za poslovanje.

Kroz naše partnerstvo s firmom Dun & Bradstreet možemo ponuditi D&B Credit™, novu kreditnu platformu koja se koristi za optimizaciju rizika putem kreditnih izvještaja i analiza portfelja u korisnički prilagođenom i modernom sučelju. Počevši od najveće svjetske baze podataka kompanija, lako ćete dobiti pristup informacijama o kompanijama širom svijeta - kad god i gdje god vam je to potrebno. Tačni i relevantni podaci osiguravaju da možete donositi pametne i strateške odluke, a samim tim i poticati rast.

Optimizirajte rizike i donosite pametne odluke

Optimizirajte rizike i donosite pametne odluke

Uvjeti za isplativo poslovanje na globalnom nivou

 • Osigurajte vaše kreditne odluke uz pristup aktuelnim podacima i kreditnim izvještajima iz više od  200 zemalja i regija.
 • Kreirajte nove poslove s pouzdanim informacijama i jasnim i dostupnim analizama.
 • Prihvatite više globalnih klijenata i dobavljača, uz održavanje nivoa rizika pomoću tačnih podataka, rezultata, web stranica trećih strana i društvenih informacija. 
Preuzmite potpunu kontrolu nad svojim globalnim portfeljem

Preuzmite potpunu kontrolu nad svojim globalnim portfeljem

Analiza podrške kritičkom odlučivanju

 • Kreirajte odgovarajuće izvještavanje i organizaciju portfelja vašeg klijenta sa korisnički prilagođenim alatom.
 • Osigurajte da imate ispravne podatke za donošenje odluka, efikasno upravljanje kreditima i tačnu segmentaciju sa analizama, ocjenama i vijestima iz firme Dun & Bradstreet.
 • Pratite šta se događa uz pomoć kompilacije trendova iz posljednjih 12 mjeseci i odaberite kako ih želite filtrirati i zaprimiti. 
Izbjegavajte kreditne gubitke pravovremeno primajući signale

Izbjegavajte kreditne gubitke pravovremeno primajući signale

Pratite relevantne događaje

 • Pratite svoje klijente prateći razvoje portfelja i indikatore ključnih promjena u poslovanju.
 • Primajte automatska upozorenja i konfigurirajte onoliko profila koliko vam je potrebno uz pomoć jasnog i fleksibilnog pregleda portfelja.
 • Zaštitite svoje poslovanje i imajte jasnu i cjelovitu sliku finansijskog zdravlja vaših međunarodnih klijenata kroz praćenje i kompilaciju historijskih podataka.

Pomoću platforme D&B Credit™ možete donositi sigurne odluke o kreditu i utvrditi solventnost prije nego što prihvatite novog klijenta. Osim toga, možete saznati obrasce plaćanja postojećih i potencijalnih klijenata s našim jedinstvenim indeksom plaćanja. Kroz pristup ažuriranom ocjenjivanju i bodovanju pomoću vodećih svjetskih mjernih modela, možete biti sigurni da ćete uvijek poslovati s ispravnom kompanijom. S pristupom Dun & Bradstreet sistemu kreditnog rejtinga i pouzdanim prognozama, dobijate dragocjene informacije koje, naprimjer, predviđaju 9 od 10 stečaja najmanje godinu dana unaprijed. Na taj način dobijate sve podatke koji su vam potrebni za donošenje pametnih kreditnih odluka.

Praćenjem svojih klijenata i pružalaca usluga, možete se osjećati sigurnim da svoje kreditne odluke i procjenu rizika bazirate na najnovijim informacijama. Uz D&B Credit ™, dobit ćete pristup najvećoj poslovnoj bazi podataka u svijetu, ali i alat koji omogućuje pokrivenost u skladu sa standardima vaše firme. Primate upozorenje čim se nešto desi vezano za vaš portfelj. Da biste poboljšali efikasnost, možete konfigurirati onoliko profila upozorenja koliko vam je potrebno i vi birate želite li e-mail poruku s kompilacijom dnevnih izmjena. Automatski ćete dobiti iste informacije u pregledu portfelja na web stranici i u kreditnim izvještajima. S detaljnom stranicom koja ističe historijska upozorenja za sve firme koje pratite, dobit ćete jasnu i cjelovitu sliku o aktivnostima vaših klijenata i pružalaca usluga.

Monitoring će vam dati indikacije o:

 • stečajevima,
 • spajanjima i likvidacijama,
 • odjavljivanjima firmi,
 • neizmirenim obavezama plaćanja i stanju duga,
 • promjenama rejtinga,
 • indeksu plaćanja,
 • promjenama odbora,
 • novim završnim računima,
 • promjenama naziva,
 • promjenama adrese.

Uz D&B Credit™, dobijate pristup jasnom i prilagodljivom alatu sa oznakama koje vam omogućuju fleksibilno organiziranje baze podataka korisnika i izvještaja iz nje. Platforma je bazirana na oblaku i može joj se pristupiti odakle god želite, preko vašeg desktopa, laptopa ili mobilnog telefona. Kada želite dodati kupce ili provajdere, možete ih segmentirati na osnovu kvaliteta ili karakteristika koje su relevantne za vaše poslovanje. Imajući mogućnost sagledavanja trendova 12 mjeseci unazad, bilo u sažetku ili u detaljnoj formi, možete podesiti, prilagoditi i filtrirati svoj portfelj na osnovu bilo kojih promijenjenih kriterija. Pomoću jasnih i dosljednih izvještaja koji daju sažetak najvažnijih informacija, lako se možete kretati po tim informacijama, a također odabrati želite li detaljno proučiti određene varijable. Pomoću platforme D&B Credit™ možete osigurati efikasno upravljanje kreditima, tačnu segmentaciju i jasno i efikasno izvještavanje.

D&B Credit™ je moderna i fleksibilna platforma sa intuitivnim i korisnim interfaceom. “Uključi i radi” rješenje s jasnim digitalnim vodičima omogućuje vašem finansijskom timu da započne odmah. Kroz napredne i jednostavne mogućnosti pretraživanja i filtriranja, dobijate relevantna učitavanja i brzu identifikaciju.  To vodi ka sigurnim procjenama i konzistentnim odlukama. Sve što vi i vaše kolege radite, dijelite u okviru alata, što vam omogućuje da uštedite vrijeme i radite efikasnije dok promovirate uspješnu saradnju u timu.

Kontaktirajte nas

Nazovite nas na

+387 33 215 454

Besplatan broj u BiH

0800 22 337

Get Started D&B