ZLATNA BONITETNA IZVRSNOST

Predstavlja nadprosječnu bonitetnu vrijednost kompanije koja pokazuje bonitetnu izvrsnost razine AAA tri godine za redom.
check_fat_green.png

Predstavlja najpouzdaniji, kredibilan i niskorizični poslovni subjekt.

check_fat_green.png

Nadprosječna bonitetna vrijednost kompanija koje su tri uzastopne godine bile bonitetno izvrsne sa najvišim rejtingom AAA.

check_fat_green.png

Temelji se na finansijskim pokazateljima i drugim dinamičnim pokazateljima kompanije.

Zlatna bonitetna izvrsnosti

Zlatna bonitetna izvrsnosti

Ocjena Zlatna bonitetna izvrsnost je ocjena kojom bonitetne kuće, na osnovu različitih kriterija ocjenjuju bonitetnu izvrsnosti kompanije tokom dužeg perioda. Sastavni dio procjene je, Između ostalog, i ocjena solventnosti, kreditne sposobnosti, zaduženosti, profitabilnosti i drugih kriterija poslovnog rizika kompanije.

Kompanija, koja prikazuje zlatni rejting izvrsnosti, predstavlja najpouzdaniji, kredibilni i niskorizični poslovni subjekt, za poslovanje sa svim poslovnim partnerima: dobavljačima, kupcima, osiguravajućim društvima, bankama i drugim poslovnim partnerima.

Šta je Zlatna bonitetna izvrsnost?

Šta je Zlatna bonitetna izvrsnost?

Zlatna bonitetna izvrsnosti predstavlja nadprosječni rejting kompanija koje su tri uzastopne godine pokazale bonitetnu izvrsnost AAA razreda. Ona se zasniva na finansijskim izvještajima i drugim dinamičkim pokazateljima kompanije i predviđa nadprosječno sigurno i uspješno poslovanje kompanije u narednih dvanaest mjeseci.

Kompanije sa Zlatnom bonitetnom izvrsnošću imaju nadprosječne rezultate i zadovoljavaju stroge kriterije za postizanje izuzetno niske vjerojatnoće pojave negativnih događaja u narednih dvanaest mjeseci:

  • bankrot, prinudnu naplatu ili likvidacija (<0.08% vjerovatnoća),
  • brisanje subjekta iz poslovnog registra (<0.81% vjerovatnoća),
  • blokade transakcijskih računa subjekta duže od 60 dana neprekidno ili duže od 90 dana sa pauzama (<0.41% vjerovatnoće).

Poslovni subjekti sa Zlatnom bonitetnom izvrsnošću imaju 91% šanse da zadrže bonitetnu izvrsnosti i u sljedećoj godini.

Bisnode ima dugu tradiciju u dodjeljivanju certifikata bonitetne izvrsnosti u 16 evropskih zemalja: Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Danskoj, Estoniji, Latviji, Njemačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Uskoro očekujemo će se certifkacija provoditi u cijeloj skupini od 19 evropskih zemalja u kojima je Bisnode prisutan.

Zašto je važno imati certifikat bonitetne izvrsnost?

Zašto je važno imati certifikat bonitetne izvrsnost?

U međunarodnom okruženju, ovo certificiranje je već ustaljena praksa, kojim kompanije dodatno učvršćuju svoj ugled i povjerenje u domaće i inostranom poslovnom okruženju. Na ovaj način vlasnici certifikata stiču dodatno povjerenje poslovnih partnera.

Ako imate dodatnih pitanja, pozivamo Vas da nas kontaktirate na: info.ba@bisnode.com ili na broj telefona 00 387 33 215 452 i rado ćemo vam odgovoriti.

Dobitnici Zlatnog certifikata bonitetne izvrsnosti

Provjerite koje su se kompanije svojim nadprosječnim poslovanjem upisale u Zlatne bonitetno izvrsne kompanije i koji je njihov recept za uspjeh.
Dobitnici

Certifikat mogu dobiti isključivo pravna lica koja ispunjavaju zadate kriterije i rangirana su najvišom ocjenom bonitetne izvrsnosti.

U slučaju da želite provjeriti da li i vaša kompanija spada u zlatnoj bonitet, molimo Vas da nam pošaljete podatke o Vašojkompaniji na e-mail: info.ba@bisnode.com i potvrdit ćemo Vaš status.

OPCIJA KRATKI OPIS ZLATNI ZLATNI EXCLUSIVE
Elektronski certifikat na lokalnom jeziku Elektronski certifikat se identificira kao potpis na dokumentima ili se koristi kao linkovani banner na web stranici.
Elektronski certifikat na engleskom jeziku Elektronski certifikat se implementira kao potpis na dokumentima ili se koristi kao linkovani banner na web stranici.
Objava logotipa na www.bisnode.ba Objava logotipa na webstranici na listi poželjnih poslovnih partnera.
Objava elektronskog pečata u aplikaciji boniteti.com Objava elektronskog pečata u aplikaciji boniteti.com u profilu vaše kompanije
Certifikat u formatu A4 na lokalnom jeziku Fizički dokument kao dokaz bonitetne izvrsnosti u A4 formatu.
Certifikat u formatu A4 na engleskom jeziku Fizički dokument kao dokaz bonitetne izvrsnosti u A4 formatu.
Promocija na www.bisnode.ba Intervju direktora kompanije na temu zlatna bonitetna izvrsnost.
Kristalna statua Priznanje u obliku kristalne statue, sa utisnutom oznakom bonitetne izvrsnosti i oznakom kompanije na kutiji.
Promocija na društvenim mrežama Objava slikovnog materijala na društvenoj mreži Facebook, na stranici Bisnode Bosna i Hercegovina.
Promocija u regionalnim dnevnim novinama Objava PR teksta u dnevnim novinama na temu Zlatna bonitetna izvrsnost.
  CIJENA PAKETA/KM 1,940.00 2,500.00


Napomena
: U cijenu nije uračunat PDV.