SREBRNA BONITETNA IZVRSNOST

Predstavlja nadprosječnu bonitetnu vrijednost kompanija koje tri godine uzastopno iskazuju jedan od razreda bonitetne izvrsnosti A, AA ili AAA.
check_fat_green.png

Predstavlja najpouzdaniji, kredibilan i niskorizični poslovni subjekt.

check_fat_green.png

Nadprosječna bonitetna vrijednost kompanija koje tri godine uzastopno iskazuju jedan od razreda bonitetne izvrsnosti A, AA ili AAA.

check_fat_green.png

Temelji se na finansijskim pokazateljima i drugim dinamičnim pokazateljima kompanije.

Srebrna bonitetna izvrsnost

Srebrna bonitetna izvrsnost

Srebrna bonitetna izvrsnost ocjena je kojom Bisnode na temelju različitih kriterija ocjenjuje bonitet kompanija tokom dužeg vremenskog perioda – osim toga, sastavni dio procjene čine ocjena solventnosti, kreditne sposobnosti, zaduženosti, profitabilnosti, kao i razni drugi kriteriji rizika poslovanja s kompanijom.

Kompanija sa srebrnom bonitetnom izvrsnošću predstavlja najpouzdaniji, najvjerodostojniji i najmanje rizičan privredni subjekt za saradnju sa svim poslovnim partnerima, bilo da je riječ o kupcima, dobavljačima, bankama ili osiguravajućim kućama.

Šta je srebrna bonitetna izvrsnost ?

Šta je srebrna bonitetna izvrsnost ?

Srebrna bonitetna izvrsnost predstavlja natprosječnu bonitetnu vrijednost među kompanijama koje uzastopno tri godine iskazuju jedan od razreda bonitetne izvrsnosti A, AA ili AAA. Temelji se na finansijskim izvještajima I ostalim dinamičnim pokazateljima kompanije i predviđa natprosječno sigurno i uspješno poslovanje kompanije u narednih dvanaest mjeseci.

Kompanije sa srebrnom bonitetnom izvrsnošću posluju s natprosječnim rezultatima i ispunjavaju stroge kriterije za postizanje jako male vjerojatnosti nastanka negativnih događaja u sljedećih dvanaest mjeseci:

  • stečaj, prisilna nagodba ili likvidacija,
  • brisanje subjekta iz registra privrednih subjekata,
  • kontinuirana blokada transakcijskih računa subjekta duža od 60 dana ili 90 dana.

Poslovni subjekti sa Srebrnom bonitetnom izvrsnošću imaju 91% šanse da zadrže bonitetnu izvrsnosti i u sljedećoj godini.

Bisnode ima dugu tradiciju u dodjeljivanju certifikata bonitetne izvrsnosti u 16 evropskih zemalja: Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Danskoj, Estoniji, Latviji, Njemačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Uskoro očekujemo će se certifkacija provoditi u cijeloj skupini od 19 evropskih zemalja u kojima je Bisnode prisutan.

 

Zašto je važno imati certifikat bonitetne izvrsnosti?

Zašto je važno imati certifikat bonitetne izvrsnosti?

U međunarodnom okruženju, opredjeljenje za ovakav certifikat je već ustaljena poslovna praksa, kojim kompanije dodatno učvršćuju svoj ugled i povjerenje u domaćem i inostranom poslovnom okruženju. Na ovaj način vlasnici certifikata stiču dodatno povjerenje poslovnih partnera.

Ako imate dodatnih pitanja, pozivamo Vas da nas kontaktirate na: info.ba@bisnode.com ili na broj telefona 00 387 33 215 452 i rado ćemo vam odgovoriti.

Dobitnici Srebrnog certifikata bonitetne izvrsnosti

Provjerite koje su se kompanije svojim nadprosječnim poslovanjem upisale u Srebrne bonitetno izvrsne kompanije i koji je njihov recept za uspjeh.
Dobitnici

Certifikat mogu dobiti isključivo pravna lica koja ispunjavaju zadate kriterije za Srebrnu bonitetnu izvrsnost.

U slučaju da želite provjeriti da li i vaša kompanija spada u rang srebrno bonitetnih kompanija, molimo Vas da nam pošaljete podatke o Vašoj kompaniji na e-mail: info.ba@bisnode.com i potvrdit ćemo Vaš status.

PAKET sadrži: SREBRNI
Luksuzna plaketa u posebnoj kutiji
Personalizirani Certifikat srebrne bonitetne izvrsnosti A4 na lokalnom jeziku uramljen u A3 formatu
Personalizirani Certifikat srebrne bonitetne izvrsnosti na engleskom jeziku
Personalizirani digitalni banner za elektronsku komunikaciju s klijentima (web, potpisi u e-pošti) na lokalnom i engleskom jeziku – Vrijedi 12 mjeseci
Predstavljanje Kompanije na službenoj web AAA stranici, Klub poželjnih partnera
Objava certificirane oznake na vodećem poslovnom portalu Boniteti.com na profilu Kompanije
Faksimil s pripadajućom ocjenom, koji daje autentičnost dokumentima vaše kompanije
Objava slikovnog materijala certificirane Kompanije na društvenoj mreži Facebook
Objava izjave i mini intervjua na web AAA stranici
Prava na upotrebu vektorskog logotipa srebrne bonitetne izvrsnosti 2020
CIJENA (BAM) bez PDV-a 1.955 BAM