Bisnode Speed Networking na Restart B2B Networking eventu Sarajevo 10.08.2017.

07 aug 2017

Restart - poslovna ambasada za dijaspore i strane investitore,uz podršku USAID-ovog projekta “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”, organizuje u Sarajevu networking event sa ciljem uvezivanja biznisa iz Bosne i Hercegovine sa dijasporom. Učesnici će imati priliku da predstave svoj biznis potencijalnim ulagačima i poslovnim partnerima, predstaviće se grantovi u iznosu do 4 miliona KM,a na BSN - Bisnode Speed Networking-u upoznati za kratko vrijeme veliki broj budućih saradnika.Partneri ovogodišnjeg eventa su Bisnode BH, Softhouse i Alukoenigstahl d.o.o.

Restart Networking Event će se održati 10. 08. 2017. u Hotelu Bosnia, u Sarajevu i sastojat će se od tri dijela. Prvi dio je namijenjen za prezentaciju biznisa iz dijaspore i Bosne i Hercegovine. Danas je posljednji dan za prijavu, a učesnici koji se prijave i prođu selekcijski proces će imati petminuta da prezentiraju svoj biznis, a potom slijedi vrijeme odvojeno za pitanja iz publike. Drugi dio je Bisnode Speed Networking, koncept koji će omogućiti učesnicima da u vrlo kratkom vremenu predstave svoje biznise velikom broju učesnika te razmijene kontakte, a treći dio je networking party gdje će učesnici moći detaljnije razgovarati sa ostvarenim kontaktima u opuštenoj atmosferi.

Na eventu će se okupiti veliki broj poslovnih ljudi koji trenutno rade u dijaspori ili u BiH kao i predstavnici investicionih fondova, stranih i investitora iz dijaspore, te predstavnika kompanija koji se žele umrežiti jedni s drugima i ostvariti neki vid poslovne saradnje.

Projekt USAID-a “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine” ima za cilj povećanje investicija od strane BiH dijaspore. Predstavnici ovog projekta informisat će o grantovima/bespovratnim sredstvima u iznosu od milion dolara, koja će se dodjeljivati projektima u BiH koje realizuju investitori iz dijaspore.

Na eventu će se prezentirati Softhouse Invest koji omogućava alternativne investicije u softverske proizvode koji se mogu pokrenuti na globalnom nivou.

U BiH se trenutno provode i drugi programi za podršku projekata koje realiziraju investitori iz dijaspore i poduzetnici iz BiH. Uključujući program bespovratnih sredstava i programe grantova drugih razvojnih agencija u narednom periodu dodjeljivat će sredstvau ukupnom iznosu do 4 miliona KM. 

Informišite se o ovim projektima, pronađite investitore i poslovne partnere i poslovno povežite sa profesionalcima iz BiH i dijaspore!Sve što je potrebno je da seprijavite na http://networking.restart.ba i dođete 10. 08. 2017. u Sarajevo na Restart B2B Event!

Prošle godine na Restart Networking Eventu prisustvovalo je 160 učesnika, od kojih je 40% bilo iz dijaspore, dok je 60% dolazilo iz biznis sektora u Bosni i Hercegovini. Od toga je 69% učesnika u istraživanju ocjenilo event odličnim ili vrlo dobrim a 95% ih je ocjenilo event izričito ili prilično korisnim. Prisutni su, kao najbolje od programa ocijenili umrežavanje, upoznavanje novih ljudi, želju za povezivanjem učesnika, širok spektar učesnika iz različitih sektora, prezentacije uspješnih priča i izbor govornika. Tokom eventa učesnici su međusobno ostvarili 120 potencijalnih kontakata za poslovnu saradnju.