Novosti

Bisnode dobitnik GEMA certifikata

15 okt 2019

BISNODE DOBITNIK GEMA CERTIFIKATA! (Procjena upravljanja ravnopravnošću spolova - Gender Equality Management Assessment)


Certifikat o upravljanju ravnopravnosti spolova (GEMA) prvi je put dodijeljen na Kongresu menadžmenta u Portorožu na kojem se ove godine okupilo rekordnih 450 slovenskih menadžera.

To je prvi certifikat društvene odgovornosti na polju rodne ravnopravnosti koji omogućava kompanijama (i drugim organizacijama) da funkcionalno primjenjuju ravnopravnost spolova u svojoj organizacijskoj strukturi, kulturi i radnim procesima.
 
S ovim Certifikatom možemo privući i uspješno zadržati strateški najbolje osoblje. Nepostojanje spolnih stereotipa i očekivanja usklađenosti s društveno propisanom rodnom ulogom pojedinaca omogućava zaposlenicima slobodno radno okruženje u kojem će se osjećati ugodno. To ne utiče samo na njihovu produktivnost, već i na dobrobit zaposlenika, I sredstvo je smanjenja gubitaka zbog bolovanja i mogućih odljeva zbog fluktuacije radne snage.
 
Zaposleni različitih spolova izvor su veće inovacije i kreativnosti, što dugoročno nudi i mogućnosti za otvaranje novih tržišta. Pored fleksibilnosti, heterogenost grupa također utječe na sposobnost napredovanja i, prema tome, postizanja boljih ekonomskih rezultata.
 
U Bisnodeu smo svjesni da je život zaposlenika puno više od samog vremen provedenog na poslu te u skladu s tim prilagođavamo radne procese.
 
Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što je naš način rada, koji je već godinama jedina opcija u našoj organizaciji, prepoznat i priznat u poslovnoj javnosti.
 
 
Certifikat je direktoru Bisnode Južne regije, Milanu Dragiću, dodijelila mag. Ksenija Klampfer, ministrica rada, obitelji, socijalnih poslova i jednakih mogućnosti Republike Slovenije.