Novosti

Bisnode imenovan za jednu od najboljih švedskih kompanija

21 maj 2019

Bisnode s ponosom objavljuje da je dobio nagradu za najbolju vođenu kompaniju u Švedskoj (Sweden Best Managed Companies) za 2019. godinu koju dodjeljuje Deloitte u saradnji sa Nasdak-om. Nagrada za kvalitet se zasniva na kriterijima koji ocjenjuju strateški pravac kompanije Bisnode, njem operativni kapacitet, korporativnu kulturu i ekonomski razvoj.

„Za kratko vrijeme, uspjeli smo da postanemo kompanija sa zajedničkim strateškim planom i jasnim procesima. Naša vizija je jasna: biti evropski lider za pametne podatke (Smarta data) i analitiku. Činjenica da smo sada prepoznati i kao jedna od najboljih švedskih kompanija je pokazatelj da smo na pravom putu ”, kaže Magnus Silfverberg, izvršni direktor Bisnode.

Program "Best Managed Companies" je osnovao Deloitte u Kanadi 1993. godine. Najuspješnije švedske kompanije su prijavljene 2018. godine od strane Deloitte-a u saradnji sa Nasdak-om, a ove godine nagrada će biti dodjeljena po prvi put. Dvadeset kompanija je učestvovalo u procesu prijavljivanja, a nezavisni žiri je izabrao dvanaest kompanija koje ispunjavaju sve zahtjeve kvaliteta.

„Ima mnogo odličnih liderskih kompanija u Švedskoj i bilo je uzbudljivo doći u kontakt sa nekima od njih kroz ovaj program. Uzbuđeni smo što smo uključeni u isticanje kvalitetnih kompanija koje su tako važan dio švedskog poslovanja “, rekao je Hakan Sjogren, nezavisni član žirija i direktor odgovoran za uvrštavanje na Nasdak u Stokholmu.